Human Specific Performance

Cantabile 2 – Human Specific Performing Art

 

Cantabile 2 skaber Human Specific Performing Art, som er en ny kunstnerisk tilgang indenfor moderne teater. Begrebet er en fællesnævner for nye innovative værker, der implementerer de seks basale Human Specific principper. Centralt i Cantabile 2s egen kunstneriske profil ligger også elimineringen af fiktion og roller.

 

 

Human Specific Performing Art
Human Specific Performing Art er forestillinger der:


• tilbyder personlige og intime oplevelser til publikum


• er skabt for små publikumsgrupper eller individer for at hver person kan blive relateret til individuelt.


• er afhængige af publikumsdeltagelse


• faciliterer autentiske møder i et univers af fordybelse


• udforsker og anvender forskellige former for sensorisk kommunikation


• giver publikum mulighed for at navigere igennem et æstetisk og sensorisk univers

 

Centralt i Human Specific forestillingerne er mennesket.
I forestillingerne faciliteres møder mellem individer. Ambitionen med denne facilitering er at lade både performere og tilskuere være modtagelige for hinanden for at skabe åbenhed og sårbarhed i ligeværdig udveksling. En udveksling, som sker “nu og her”. I rammen af Human Specific forestillinger er der rum tilegnet autentiske møder, interaktioner og væren i et sensorisk og æstetisk univers.

 

 

Cantabile 2s Human Specific forestillinger

En særlig kvalitet ved Cantabile 2s Human Specific forestillinger er det grundlæggende princip om non-fiction; elimineringen af rollen som koncept og forstillelse.
Vi tror, at så snart tilskueren genkender skuespilleren som spillende en rolle, beroliges vedkommende af eksistensen af distance, den fiktive virkelighed, der opretholder en sikkerhedszone mellem ham selv og forestillingen.
I stedet afdækker performerne intime aspekter eller endog hemmeligheder i deres personlige liv. Eller de deler en fysisk eller mental handling med tilskueren; en unik handling der reelt finder sted i al sin simplicitet, her og nu.
På samme måde optræder ingen prætenderede objekter i Human Specific forestillinger: Hvad du ser, er præcis det, det er. Tårer er tårer, sten er sten.

 

Human Specific forestillinger opererer med kombinationen af den universelle verden og den personlige verden.
Ved at analysere, hvad der bestemmer minder og andre associative mekanismer i mennesket, skaber vi forestillinger, der karakteriseres af følelsesmæssige skabeloner: En slags udfyld-de-tomme-felter sekvenser af teatrale begivenheder der fremtvinger særdeles personlige svar i og fra tilskueren.

Når man som tilskuer besøger en human specific performance opdager man derfor, at forestillingen handler om en selv.
 

 

Cantabile 2's human specific forestillinger er Venus labyrinten,  Seek to SeekLife/live (coproduktion med Carte Blanche) og ORD MELLEM RUM

 

 

Artikler om Human Specific genren:


- "Genrebrud eller nye traditioner?" - af Laura Luise Schultz og Thomas Rosendal Nielsen

Cantabile 2  -  Vordingborg egnsteater  -  Kostervej 2b  -  4780 Stege  -  Danmark  -  Tlf. +45 5534 0119  -  teater@cantabile2.dk