Venus Labyrinten

Venus Labyrinten er en af Nullo Facchinis væsentligste forestillinger, skabt for Cantabile 2 som led i Facchinis udforskning af en forestillings form der er human-specific i stedet for site-specific – en form der har fokus på menneskets universelle sensitivitet som følelsesmæssig eksistens.

Venus Labyrinten er en individuel, interaktiv rejse ind i den kvindelige hjerne. Labyrinten består af 28 installations rum, svarende til de 28 kendte områder af den menneskelige hjerne, og hvert rum er beboet af en kvinde. Hver performer har i samarbejde med Nullo Facchini skabt sit eget rum ud fra en sand personlig historie, et eksperiment eller endda i nogle tilfælde en dyb hemmelighed. Guidet af et orakel går tilskuerne med få minutters interval alene ind i labyrinten og møder disse kvinder i en unik sensorisk og emotionel oplevelse. Ingen tilskuer ser hele labyrinten, og ikke to tilskuere vil se eller dele den samme oplevelse. Rejsen tager ca. 1 time.

Venus Labyrinten blev oprindeligt produceret i 2003 til det gamle fort Masnedø i Vordingborg. Forestillingen har tillige været opført på Trekroner fortet i København, i en bunker i Bielefeld i Tyskland og på et gammelt sindssygehospital. Desuden har Venus Labyrinten været skabt i en særlig version med kvinder fra Syrien, Jordan og Irak i forbindelse med afholdelsen af festivalen Images of the Middle East. Senest har forestillingen spillet på Godsbanen i Aarhus.
Cantabile 2  -  Vordingborg egnsteater  -  Kostervej 2b  -  4780 Stege  -  Danmark  -  Tlf. +45 5534 0119  -  teater@cantabile2.dk