Venus Labyrinten i København, 2012

Spilletider:

14.- 18. marts kl. 16-22
21. –25. marts kl. 16-22

28. marts kl. 11.45 – 17.45 (for IETM deltagere)
29. marts kl. 13.45 -19.45 (for IETM deltagere)
30. marts kl. 16-22
31. marts kl. 14 – 20

 

Spillested: Urbanplanen, Remisevej 19b, 2300 Kbh S.  (Klik for kort)


Billetbestilling nødvendig på tlf. 55 34 01 20 eller billet@cantabile2.dk

Bemærk at tilskuere får tid enkeltvis med 5 minutters mellemrum.

Rejsen varer ca. 1 time pr. tilskuer.
Forestillingen er ikke egnet for børn under 16 år!

 

Billetpriser:

Prisklasse B: tider fra kl. 16.00 – 18.25 samt 31. marts kl. 14.00-18.25:

Løssalg kr. 165,-

Pluskunde/abonnement kr 105,-

Voksen gruppe (min. 8 personer) kr. 145,-

Ungdomsbillet (unge under 25 år) kr. 95,-

Ung gruppe (minimum 6 personer) kr. 35,-

 

Prisklasse A: tider fra kl. 18.30 – 22.00:

Løssalg kr. 210,-

Pluskunde/abonnement kr 150,-

Voksen gruppe (min. 8 personer) kr. 190,-

Ungdomsbillet (unge under 25 år) kr. 140,-

Ung gruppe (minimum 6 personer) kr. 35,-

 

(Alle billetter tillægges et gebyr på kr. 10,-)

 

 

Venus Labyrinten er en af instruktøren Nullo Facchinis væsentligste forestillinger, skabt for Cantabile 2 som led i Facchinis udforskning af en forestillings form der er human-specific og dermed har fokus på menneskets universelle sensitivitet som følelsesmæssig eksistens.

Venus Labyrinten er en individuel, interaktiv rejse ind i den kvindelige hjerne. Labyrinten består af 28 installations rum, svarende til de 28 kendte områder af den menneskelige hjerne, og hvert rum er beboet af en kvinde. Hver performer har i samarbejde med Nullo Facchini skabt sit eget oplevelsesrum ud fra en sand personlig historie, eller med udgangspunkt i en proces der bruger tilskuerens egne personlige minder. Venus Labyrinten er således ikke fiktion, men et univers hvor intimitet kan opstå mellem tilskuer og performer med en intensitet der sætter dybe spor i dem begge.
Guidet af et orakel går tilskuerne med få minutters interval alene ind i labyrinten og møder disse kvinder i en unik sensorisk og emotionel oplevelse. Ingen tilskuer ser hele labyrinten, og ikke to tilskuere vil se eller dele den samme oplevelse.


Venus Labyrinten blev oprindeligt produceret i 2003 til det gamle fort Masnedø i Vordingborg. Forestillingen har tillige været opført på Trekroner fortet i København, i en bunker i Bielefeld i Tyskland og på et gammelt sindssygehospital. Desuden har Venus Labyrinten været skabt i en særlig version med kvinder fra Syrien, Jordan og Irak i forbindelse med afholdelsen af festivalen Images of the Middle East.

Senest har Venus Labyrinten spillet på Godsbanen i Aarhus og The Arches i Glasgow som del af festivalen Surge, Skotlands festival for fysisk performance, street art og cirkus, arrangeret af Conflux.

 

 

En begejstret presse har skrevet:
* * * * * *
”Opdagelse og overraskelse er […] nøgleordene for denne vellykkede, originale, begavede og dybt forførende teateroplevelse fremført af ensemblet Cantabile 2.” Lars Wredstrøm, Børsen

* * * *
”En anderledes og eksklusiv teateroplevelse for de vovemodige. Teater som inkorporerer hele sanseapparatet. Lyde, lys, lugte, smag og følesansen.” Jakob Steen Olsen, Berlingske Tidende

”De tager dig fysisk ind til sig, og lader dig være det altsansende kamera, der i vildskab zoomer ind på et afgørende øjeblik i et kvindeliv. Kropsligt, verbalt, totalt.” Anne Middelboe Christensen, Information

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
”En sanselig næroplevelse, der inddrager en selv og med enkle stærke virkemidler åbner og forvandler tilskueren, så verden ikke kan opleves på samme måde bagefter.” Janus Kodal, Politiken

 

 

Samarbejdet med Urbanplanen:

Urbanplanen blev bygget på Vestamager i 1960’erne udfra daværende overborgmester Urban Hansens vision om at skabe en funktionel by, der var placeret tæt på Københavns pulserende byliv samtidig med, at beboerne kunne få nem adgang til grønne arealer og frisk luft. Andre steder i verden har man udfra samme visioner lavet lignende byggerier, men Urbanplanen har ikke kun visionerne men også sin udvikling tilfælles med de øvrige såkaldte New Towns. De har nemlig alle oplevet problemer med dårligt omdømme, funktionstømning og misligholdelse.
Siden 2003 har Urbanplanen haft et forpligtende samarbejde med Boligforeningen 3B, Københavns Kommune, beboerne og organisationer og institutioner i lokalområdet om at gøre Urbanplanen til et endnu bedre sted at bo. Dette arbejde varetages af Partnerskabet, der bl.a. arrangerer udstillinger, workshops, events m.m. Senest præsenteres Cantabile 2's interaktive forestilling Venus Labyrinten for områdets beboere.
Der bor idag mennesker fra alle egne af verden i Urbanplanen og her tales 60 forskellige sprog! En beboerundersøgelse viser at hele 81% af beboerne synes at Urbanplanen er et godt sted at bo.

 

For yderligere information om Urbanplanen, visionerne, historien og udfordringer, læs Marie Bruun Ydes artikel "Under Betonen, Bazaren!" fra bogen ’SOUP – et midlertidigt kunst- og arkitekturprojekt i Urbanplanen’. (Forlaget Vandkunsten)

 

 

Opførelserne af Venus Labyrinten på Urbanplanen er støttet af:
Vordingborg Kommune, Creative Scotland, IETM, Den Polske Ambassade

 

 

Krediteringer:
Koncept og instruktion:
Nullo Facchini

Scenograf: Catia Hauberg Engel

Signalsystem: Adalsteinn Stefansson
Scenograf assistent: Sofie Salfelt

Performere: Eva Isolde Balzer, Sharron Devine, Eja Rhea Due, Siri Haff, Signe Harder, Wubkje Kuindersma, Marie Louise Maegaard, Mazz Marsden, Sabrina Martin, Nina Matthis, Amia Miang, Anne Nyboe, Karolina Pietrzykowska, Sara Fink Søndergaard

Teknisk chef: Allan Hansen
Tekniker: Thomas Christiansen

 

Kontor:
PR & Marketing:
Mille C. Holst

Administration: Helle Iuel
Fundraising: Siri Haff
Sekretær: Pia Jensen

Cantabile 2  -  Vordingborg egnsteater  -  Kostervej 2b  -  4780 Stege  -  Danmark  -  Tlf. +45 5534 0119  -  teater@cantabile2.dk